Newliner sponsoroi Janne-Petteri Mynttistä

Home / Newliner sponsoroi / Newliner sponsoroi Janne-Petteri Mynttistä

Newliner sponsoroi alamäkiluistelija Janne-Petteri Mynttistä, joka on toiminut lajin parissa vuodesta 2013 lähtien. Mynttinen sijoittui kaudella 2015-16 maailmancupissa sijalle 48 ja rankingissa sijalla 55. Tulevalle kaudelle hän on ottanut tavoitteekseen parantaa näitä molempia sijoituksia ja toinen tavoite on sijoittua jokaisessa kisassa vähintään 32 parhaan joukkoon. Newliner on ylpeänä mukana tukemassa Jannea tavoitteessaan.

Janne on luvannut päivittää kisakuulumisia Newlinerin blogiin. Ja tässä tuleekin Jannen ajatuksia kisakauteen valmistautumisesta sekä ensimmäinen kisaraportti. Jannen kisakuulumisia voi seurata myös instagrammissa.

Valmistautumista kisakauteen

Edellinen alamäkiluistelu kausi päättyi Maaliskuussa Saariselän SM-kisoihin. Siitä muutaman viikon käytin palautumiseen ja sen jälkeen on treenattu välillä kovaa ja välillä rauhallisemmin. Treeneihin on kuulunut fyysisen kunnon kohotusta salilla sekä lenkkipoluilla. Hyvässä suhteessa voima-, kestävyys- ja nopeusharjoittelua. Ohjelmaan on kuulunut myös skeittiparkeissa rullaluistimilla hyppimistä, välillä olen käynyt jopa Tallinnassa asti treenaamassa parempien puitteiden takia. Uutena asiana valmistautumiseen tulevan kauden kisoja varten otin mukaan myös mentaaliharjoittelun eli oman henkisen puolen kehittämisen.

Riders Cup Wagrain

Lähes 8kk kestänyt treenikausi tuli päätökseen 7.12. kun keskiviikkona klo 6 aamulla starttasi lentokone kohti Müncheniä. Saksasta matkamme jatkui autolla kohti Itävaltaa, ja pientä Wagrainin kylää, jossa pidettäisiin Riders cup Wagrain.

Kylän laskettelukeskukseen oli jo viikkoa aiemmin saatu valmiiksi tuleva kisarata, jota pääsimme heti saavuttuamme kokeilemaan. 1,5 tuntia kestäneet ekat treenilaskut toi heti hyvän fiiliksen reissusta. Pitkä reissaaminen ja rankat treenit takasivat kaikille varmat yöunet.

Seuraavan aamuna meillä oli varhainen herätys, sillä päivän ekat treenit alkoivat jo klo 9.00. Jälleen 1,5 tuntia tiukkaa treeniä. Vauhdikas ja sopivasti haastava noin 350 metriä pitkä rata alkoi pikkuhiljaa olla hyvin hallussa. Samana iltana järjestettiin myös ensimmäiset viralliset tunnin kestävät treenit kaikille 150 osallistujalle. Laskut menivät hyvin, vaikka ensimmäiset ulosajotkin tuli koettua – onneksi ilman mitään vammoja.

Perjantaina toiminta todella vasta alkoi, kun kello herätti taas aikaisin aamulla. Nokka jälleen kohti rataa, jossa kaikille oli luvassa muutama tunnustelu lasku tulevia aikalaskuja varten. 150 laskijasta 64 nopeinta pääsi mukaan lauantai-illan finaaliin. Jokaisella oli kaksi yritystä laskea rata niin nopeasti kuin pystyi. Itse onnistuin heti ensimmäisellä laskulla tekemään hyvän tuloksen joka riitti loppujenlopuksi sijaan 11, tämä tiesi minulle parempaa lähtöporttia finaaliin. Hyvä sijoitus toi hyvän ja helpottuneen tunteen, mutta myös pieniä paineita, koska omat odotukset kisasta kasvoivat.

Newliner sponsoroi alamäkiluistelijaa Janne-Petteri Mynttistä.
Newliner sponsoroi alamäkiluistelijaa Janne-Petteri Mynttistä. Kauden ensimmäiset kisat Janne luisteli Itävallassa, joulukuussa 2016. Kuva: Mark Roe

Meillä oli klo 18 kokoontuminen kisapaikalla, jossa käytiin vielä selkeästi finaalin toiminta ja säännöt läpi. Tämän jälkeen jäi hyvin aikaa valmistaa kroppa tulevaa koitosta varten. Jouduin odottamaan omaa laskuvuoroani aika kauan kun laskin vasta viimeisessä heatissä eli ryhmässä. Yleisöä oli tullut paikalle aika paljon vaikka kylä oli todella pieni. Jännitys alkoi nousta kun astuin ryhmäni kanssa lähtöportille ja tuomari antoi valmistavan lähtö signaalin ”riders ready, five second warning”. Vihdoin portit aukesivat ja lähdimme 4 äijää rinnatusten kisaamaan jatkopaikoista. Jokaisesta 4 kilpailijan heatista 2 nopeinta pääsee kisassa seuraavalle kierrokselle. Vaikka sain ihan hyvän lähdön, niin ensimmäinen mutka oli todella tiukka ja ahdas. Siinä oli jo useampi laskija vetänyt aikaisemmin pihalle ja niin kävi myös minulle. 3 muuta laskijaa pääsivät siitä syystä pitkälle karkumatkalle. En kuitenkaan luovuttanut vaan kipitin takaisin radalle ja lähdin heidän perään. Radan keskivaiheilla oli jyrkkä alamäki, jossa pääsin jo ohi yhdestä äijästä ja lopulta sain vielä toisenakin olevan kisaajan kiinni ja ohikin. Rata oli kuitenkin todella kapea ja kisaajat tekevät kaikkensa päästäkseen jatkoon, välillä mennään jopa sääntöjen rajamailla. Näin kävi minulle kun taistelin toisesta sijasta, kaveri pikkuisen repäisi minua hihasta ja horjahdin sen verran että hän pääsi ohitse enkä enää loppusuoralla saanut häntä kiinni. Tein tilanteesta protestin, mutta se ei kuitenkaan jostain syystä mennyt läpi ja kisani päättyi paljon aikaisemmin kuin olin odottanut. Lopullinen sijoitukseni oli 33.

Newliner sponsoroi alamäkiluistelijaa Janne-petteri Mynttistä
Alamäkiluistelija Janne-Petteri Mynttinen. Kuva: Mark Roe

Vaikka itse kisasta jäi huono maku, niin kuitenkin laskemisesta jäi hyvä fiilis. Se on tärkeää jatkoa ajatellen. Kisat jatkuvat Tammikuun toisella viikolla Ranskan Marseillessa, jossa on kauden ensimmäinen iso kilpailu eli Redbull crashedice – kisa, jossa rata on paljon haastavampi, yleisöä on kymmeniä tuhansia ja tv-kamerat kuvaavat. Sitä odotellessa täytyy kuitenkin tehdä työt huolella ja jostain löytää näin pimeänä aikana energiaa treenaamiseenkin.

Teksti: Janne-Petteri Mynttinen
Kuvat: Mark Roe