Ihmisiä yrityksen takana – Osa 1 – Mikko Happonen

Home / NewLiner Oy / Ihmisiä yrityksen takana – Osa 1 – Mikko Happonen

Uudessa blogiosiossa tutustutamme blogimme lukijoita henkilöihin NewLiner Suomi Oyn takana. Tässä blogikirjoituksessa tutustumme Jyväskylän myyntipäällikön, Mikko Happosen ajatuksia NewLiner Suomi Oyn uran alussa.

”Olen aloittanut 15.8.2016 Jyväskylässä Keski- ja Itä-Suomen alueen uutena myyntipäällikkönä. Paljon on tähän mennessä opittu, paljon on vielä opittavaa ja paljon on myös annettu. Olen tästä työpaikasta päivä päivältä enemmän innoissani ja uskonkin että se näkyy asiakkaille ja loppukäyttäjille.

En suinkaan ole aloittanut matkaani kohti modernin viemärisaneerauksen myyntimiehen titteliä ihan tyhjästä. Aiemmin olen touhunnut rakennusalan yrittäjänä ja tehnyt varsin monipuolisia hommia, eikä viemäreiden pinnoitukset tai sukitukset olleet silloinkaan minulle mitenkään vieraita termejä.

Työtavat ja ala itsessään toki oli minulle uutta ja tuntematonta, joten sanomattakin selvää, että minun matkani alkoi työmaalta. Ensimmäisenä työpäivänä matkasin Seinäjoelle, jossa oli käynnissä koko taloyhtiön viemäreiden saneeraus.

Viemäreitä saneerattiin meitin firman kehittämällä ElastoFlake – ruiskuvalumenetelmällä näin sivumennen mainitakseni.

Ensimmäinen päivä meni ihan täysin kysellessä ja sivustaseuraajan roolissa, sen verran uutta kaikki kuitenkin oli. Päivän päätteeksi päästiin purkamaan aamulla asennetut suojaukset asunnosta ja oikein mukava rouva-asukas ihmetteli sitä samaa kuin minäkin; ”Olikos se siinä?”

Kyllä vain oli. Minulla jäi monttu auki, kun tajuntaani iski ahaa-elämys, että kyseisen saneerattavan asunnon osalta viemärisaneerausurakka on ohi ja elämä jatkuu kutakuinkin normaalisti.

Asukas oli turhaan pelännyt, että vasta remontoitu kylpyhuone revittäisiin auki viemäriremontin takia, mutta olipahan rouva helpottunut, kun asia vielä konkretisoitui, että modernissa viemärisaneerauksessa kylpyhuonetta ei todellakaan tarvitse purkaa.

Eipä tuo remontti tuntunut muutenkaan asukkaiden elämää kovin pahasti hankaloittavan, kun viemärit olivat pois käytöstä lähinnä yksi linja kerrallaan ja sekin vain työpäivän ajan.

Samalla viikolla tutustuin toiseen viemärisaneerauskohteeseen, jossa taloyhtiön valurautaviemärit saneerattiin BaltoFlake – ruiskuvalumenetelmällä.  Tällä kertaa kundit vetivät kaksi asuntoa saman päivän aikana nippuun. Siinä oli apupoika-Antero aika vaikuttunut. Tosin minä suojasin asunnot ja kannoin kundeille tavaraa, että tavallaan se oli myös minun ansiota – ainakin uskottelen itselleni niin.

Seuraavana oli vuorossa tutustuminen sukitustyömaahan. Tutustuin Vaasassa muutamaan eri sukituskohteeseen, jotta pystyin tutustumaan useampiin sukitustyön vaiheisiin. Eniten tässäkin minä olin vaikuttunut siitä, miten vaivatonta ja huippulaatuista tavaraa sekin loppujen lopuksi on. Pohjaviemärin sukitus ei haitannut yhdenkään kerrostalon asukkaan elämää, kiitos pohjaviemärin ohituspumppaamoiden, jotka antoivat viemäreiden käytön jatkua häiriöttä.

Juuri tuo viemärisaneerauksen vaivattomuus ja nopeus löivät minut ällikällä. Tiesin jo työhaastattelussa, että tässä on tuote, jota haluan myydä, mutta nyt se konkretisoitui vielä ennestään.

Kirjoittelen jatkossa lisää matkastani viemärisaneerauksen myyntimieheksi!

Lisätietoa kirjoittajasta

Kirjoittaja on Jyväskylän toimipisteen myyntipäällikkö, Mikko Happonen. Mikon toimialue on Pirkanmaa, Keski- ja Itä-Suomi.

040 774 8747 mikko.happonen@newliner.fi